google-site-verification=5hWSVQ193mCqPdre_SIGMP_ZjIHTvMflXnJnBO_Q35o آموزش کتیا، شبیه سازی مکانیزم ها DMU Kinematic Simulator در نرم افزار CATIA
مجموعه فایل های آموزش مقدماتی تا پیشرفته نرم افزار کتیا (CATIA) و مجموعه کتب, جزوات, پروژه و مقالات تخصصی مهندسی مکانیک (ساخت و تولید, جامدات, سیالات)

آموزش کتیا، شبیه سازی مکانیزم ها DMU Kinematic Simulator در نرم افزار CATIA
نویسنده : www.BartarFile.ir تاریخ : سه شنبه 14 ارديبهشت 1395

 

 

DMU Kinematic Simulator یكی از بخش های مهم مجموعه Product Synthesis است كه در آن مكانیسم شبیه سازی و تحلیل می شود. این مكانیسم می تواند مكانیسم حركت یك بیل مكانیكی یا مكانیسم باز شدن ارابه فرود یك هواپیما باشد. در واقع در این محیط ویژگی "حركت" به محصول افزوده می شود. در DMU Kinematic Simulator ارتباط قطعات با استفاده از 16 نوع اتصال (Joint) برای رسیدن به یك مكانیسم مناسب برقرار می شود. این اتصالات كه هر كدام از آن ها حركت ویژه ای را تامین می كنند، در نوار ابزار Kinematics Joints قرار گرفته است.

امتیاز مثبت محیط های كاری CATIA V5 برقراری ارتباط آسان با كاربر در عین قدرتمندی آن ها می باشد. تمام دكمه ها و پنجره فرمان ها هوشمندانه طراحی شده اند و به نوعی كاربر را در انتخاب عناصر مورد نیاز برای اجرای یك فرمان راهنمایی می كنند. نمونه ای از این خصوصیت در شكل بالا نشان داده شده است. این قوانین در طراحی رابط گرافیكی كاربر (Graphical User Interface-GUI) نرم افزار رعایت شده است و باعث كاهش زمان آموزش نیروی انسانی برای كاربری این نرم افزار شده است.
پیشتر، تفاوت مونتاژ قطعات در محیط كاری طراحی مونتاژ و ایجاد یك مكانیسم بیان شد؛ اما قیدهایی که در Assembly Design (محیط مونتاژ کتیا) بر قطعات یك مجموعه مونتاژی قرار داده می شوند می تواند با استفاده از ابزاری به اتصال های DMU Kinematic Simulator تبدیل شوند و دیگر نیازی به مونتاژ دوباره قطعات برای ساخت مكانیسم نیست. پس از ایجاد مكانیسم، با تحلیل آن امكان حركت برای مكانیسم با توجه به اتصالات قرار داده شده بررسی می شود. همچنین طراح می تواند با استفاده از ابزار های ساده مكانیسم را از نظر حداقل فواصل بین قطعات مختلف در حین حركت و برخوردهای احتمالی بررسی كند. مكانیسم به محض برخورد قطعات از حركت باز می ایستد تا طراح در جهت رفع اشكال برآید.
برای بررسی كارایی مكانیسم در حین حركت آن، سرعت ها و شتاب های خطی و زاویه ای قطعات قابل اندازه گیری و در گراف هایی قابل مشاهده است. با استفاده از ابزار Sensor می توان مقدار حركت اجزای یك مكانیسم را طی متحرك سازی آن در نمودارهایی به صورت وابسته به زمان رسم كرد. به عنوان مثال می توان طی باز شدن یك جك هیدرولیك در طی 15 ثانیه مكان سر جك را در زمان های مختلف نسبت به یك مبنا در گرافی مشاهده كرد.
در شبیه سازی مكانیسم می توان عنصر زمان را دخالت داد و زمان بندی حركت قطعات نسبت به هم را تغییر داد. با استفاده از این قابلیت تقدم و تاخر اجرای حركات ها در شبیه سازی تنظیم می شود. به عنوان مثال حین فرود یك هواپیما انتظار داریم كه ابتدا درب محفظه ارابه فرود هواپیما باز شود و سپس ارابه فرود باز
شود و در موقعیت مناسب قرار گیرد و در انتها درب محفظه به محل خود باز گردد. این ترتیب زمانی باعث استفاده از ابزار Simulation with Law می شود.

در تمامی محیط های كاری CATIA V5 این امكان وجود دارد كه كاربر از كارهایی كه در محیط نرم افزار انجام می دهد عكس یا فلیم تهیه كند. این قابلیت در DMU Kinematic Simulator نیز به طراح كمك می كند كه از متحرك سازی مكانیسم فیلم تهیه كند و نحوه حركت مكانیسم را در آن نمایش دهد. ابزار دیگری با نام Swept Volume مكان هندسی یك قطعه را در حین حركت در فضا از لحظه شروع تا پایان حركت به صورت یك حجم ثبت می كند. این حجم همانند فایل یك قطعه ذخیره می شود. حجم ایجاد شده فضایی را كه قطعه مورد نظر در حین حركت از آن عبور می كند نشان میدهد و با استفاده از آن احتمال برخورد با سایر قطعات بررسی می شود.

با فراگیری کامل دروس این بخش و با کمی تمرین و تکرار بیشتر می توان در ایجاد انواع مکانیزم و شبیه سازی حرکت در محیط DMU Kinematic Simulator تبحر کافی پیدا کرد.

فایل های آموزش صوتی تصویری محیط DMU Kinematic Simulator در نرم افزار کتیا CATIA مشتمل بر 9 فایل (حجم فایل ها: 90.3Mb)، زمان آموزش: 37 دقیقه، با فرمت Flash Player، با کیفیت عالی توسط مهندس موسویان به ترتیب زیر گردآوری شده است:

فایل آموزشی 1:

* نحوه ورود به محیط کاری DMU Kinematic Simulator

* ایجاد اتصال پیچشی (Revolute Joint)

* ویرایش شبیه سازی

فایل آموزشی 2:

* ایجاد دو مکانیزم منشوری (Prismatic Mechanism)

* ویرایش مقادیر

* تغییر دادن موقعیت صفر

فایل آموزشی 3:

* ایجاد اتصال استوانه ای (Cylindrical Joint)

* شبیه سازی مکانیسم

* تغییر دادن موقعیت صفر

فایل آموزشی 4:

* ایجاد اتصال پیچی (Screw Joint)

* شبیه سازی مکانیسم

* تغییر دادن موقعیت صفر

فایل آموزشی 5:

* ایجاد اتصال دو وجهی (Planar Joint)

* استفاده از اتصال دو وجهی در مکانیزم

فایل آموزشی 6:

* نحوه استفاده از اتصال صلب (Rigid Joint) در مکانیزم

فایل آموزشی 7:

* ایجاد مکانیزم نوار لغزنده میل لنگ (Crank Slider)

فایل آموزشی 8:

* ایجاد مکانیزم برای جک قیچی ماشین (car scissor jack)

* تغییر محدودیت ها

فایل آموزشی 9:

* ایجاد اتصال کروی (spherical joint)

* استفاده از اتصال کروی در مکانیزم

 

جهت دانلود آموزش شبیه سازی مکانیزم ها DMU Kinematic Simulator در نرم افزار CATIA بر لینک زیر کلیک نمایید:

آموزش کتیا، شبیه سازی مکانیزم ها DMU Kinematic Simulator در نرم افزار CATIA



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:







:: موضوعات مرتبط: Digital Mockup، ،


.:: This Template By : Theme-Designer.Com ::.